Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Oktober 2007

Som at blive omfavnet af en lommetyv ... 5
Finn Christensen er træt af avis-indlæg mod vindmøller på Langeland. Modstanderne lyver og manipulerer, mener han og peger på, at det er så som så med den folkelige vindmøllemodstand, når man kigger den efter i sømmene. Han mener, at modstanderne, hvoraf mange ingen lokal tilknytning har, er aggressive. Det ses også andre steder. Derfor bør der forud for lokalplanlægning for nye møller ske en grundig information. Hvis kommunale politikere ryster på hånden, er der ikke noget at sige til, at kommende naboer bliver usikre. Frygten for det ukendte bliver forstærket, når lokale af mere eller mindre professionelle vindkraftmodstandere opfordres til at protestere og tilbydes praktisk hjælp til det. Hvad gør man så?

Aktuelle nyheder ... 6-10
Mølleejerne bør holde øje med, om abonnementsafgiften for vindmøller falder 1. oktober. Ny økonomiundersøgelse skal kortlægge, hvad den reelle pris er for elektricitet produceret på en vindmølle. Elselskab beklager i en annonce at have antydet, at vindmøller er årsag til stigende forbrugerpriser på el. Danske ejere af vindmøller i Tyskland kan ånde lettet op - foreløbig.

Brint – Hvordan og hvor dyrt? ... 12-14
Lars Yde beskriver den meget omtalte brint-teknologis muligheder i energiforsyningen.

Debat ... 18-20
Jane Kruse og Preben Maegaard udnævner Danmarks Vindmølleforening til hovedfjende. Asbjørn Bjerre svarer. Kurt Bak fremsætter en række praktiske forslag til en bedre udnyttelse af vindkraft. Erik Hermansen peger på uudnyttede muligheder for styring af energiforbrug.

Forbrugervejledning ... 21
Let forsinket fortæller Dansk Folkepartis energipolitiske ordfører, Tina Petersen, hvad hun mener om vindmøller, CO2-udledning og energiproblemerne.

Vindproduceret el i august 2007 ... 24-26
August blev vindmæssigt over det normale med 79% af en normalmåneds vind, hvor 68% har været gennemsnittet for denne måned de sidste ti år. Danmarks 5.242 vindmøller leverede 434 GWh og dækkede 15,1% af det danske elforbrug. Vindmøllerne har de sidste 12 måneder sikret 60,3% af Danmarks CO2-reduktionsforpligtelse.

Forsiden
Oktobers forsidebillede er taget af Jan Vium ved digerne i Vadehavet syd for grænsen - ikke langt fra Husum.

 
 
 
 

Vi har 12 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi