Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Maj 2006

God vind, Vestas ... 05
Ti år efter at vindmølleindustrien løb ind i sit hidtil største prestige-tab, da gearproblemernes omfang på de store møller blev afsløret, har Vestas sammen præsenteret sine nye mål:Verdens indtil videre største vindmøllefabrikant skal i fremtiden have bedre intern kommunikation - også anonymt fra medarbejderne til ledelsen, når det gælder problemer - højere produktkvalitet og driftssikkerhed og sidst, men ikke mindst en åben og konstruktiv dialog med kunderne. Danmarks Vindmølleforening ønsker Vestas tillykke med den nye målsætning. Realiseringen af den vil vise sig at være rettidig omhu.

Aktuelle nyheder ... 6-15, 24-25
Stigende råvarepriser, for dårlig kapacitetsudnyttelse og investeringer i ny kapacitet og teknologi har kostet verdens største vingefabrik, LM Glasfiber, dyrt i 2005, men har ifølge ejerne rustet virksomheden til fremtiden. Et skuffende resultat, men en begejstret aktionærkreds sendte Vestas-aktiekursen 40% i vejret på en måned efter offentliggørelsen af virksomhedens årsregnskab for 2005. Mens opstilling af nye vindmøller er gået i stå, er tusindvis af brugte møller blevet solgt, ofte for at blive drevet videre af nye ejere. 100.000 husstande landet over kan fremover købe vindproduceret ”grøn” elektricitet gennem mølleejernes energiselskab,Vindenergi Danmark. Om virkeligheden på det frie marked, som den blev beskrevet på generalforsamlingen i Vindenergi Danmark.

Fakta om elregningen ... 16-19
Hvis strømmen fra vindmøllerne i 2005 var erstattet af strøm fra konventionelle kraftværker, ville elforbrugerne have sparet 4,3 øre af de 1,52 kr./kWh, som sidste år var gennemsnitsprisen. Og mer-prisen bliver lavere og lavere år for år, fortæller de reviderede faktasider om vindkraften og elregningen.

Vind og el i marts ... 20-22
Marts blev vindmæssigt bedre end årets to første måneder, nemlig med 86% af gennemsnitsmånedens vind mod normalt 111% i denne måned. De 5.284 vindmøller leverede 486 GWh og dækkede 14,4% af det danske elforbrug. De har de sidste 12 måneder sikret 40,7% af Danmarks CO2-reduktionsforpligtelse.

Forsidens forårsblomster, der kigger lidt forsigtigt frem, er indfanget ved Glejbjerg i Vestjylland af Kim A. Kiholm.

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi