Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

April 2006

Folk vil have vindkraft ... 05
Myten om folks frygt for nye, store vindmøller er en af de mest sejlivede i det politiske liv. Både på Christiansborg, i amter og kommuner lever formodningen om befolkningens modvilje overfor nye vindmøller. Realiteterne er, at den folkelige opbakning omkring mere vindkraft i Danmark er meget stor. Danskerne vil have mere vindkraft.
Befolkningsundersøgelserne viser det entydigt og Danmarks Vindmølleforening får mange henvendelser fra interesserede, der gerne vil omsætte interessen i handling.

Aktuelle nyheder ... 6-11
Med den indiske konkurrent Suzlons overtagelse af den leverandør, der hidtil har haft monopol på gear til Vestas’ største møller, og Siemens’ fortsatte ekspansion, skærpes konkurrencen mellem de største vindmøllefabrikanter. Et flertal i Folketinget erklærer sig parat til at overtage vindmølleplanlægningen i amterne, hvis de lokale myndigheder ikke sikrer placeringer til store møller. Efter to vindfattige vintermåneder advarer klimaforskere om udsigt til flere kolde og stille vintre i fremtiden.

Vindmølleforeningens årsmøde ... 12-18
Anne Grete Holmsgaard medbragte forsigtig politisk optimisme til Danmarks Vindmølleforenings årsmøde. Årets vindmøllepris til Flemming Hagensen. Mølleejere organiserer fælles gear-indkøb. Referat fra årsmøde og generalforsamling på Askov Højskole.

Fakta om havmøller ... 19-21
Linette Riis præsenterer de opdaterede faktasider om havmøller i danske farvande.

Vind & el i januar og februar ... 22-25
Årets to første måneder blev vindmæssigt så ringe, at de leverede under 80% af den normale vind - selv efter at vindens energiindhold er justeret 7,5% ned. Det afspejler sig i, at landets 5.384 vindmøller på årsbasis nu kun dækker 16,3% af det danske elforbrug og de sidste 12 måneder har sikret 41,4% af Danmarks CO2-reduktionsforpligtelse. Og når møllerne ikke producerer, stiger som bekendt elprisen.

Forsidens tilisede landskab og stille vejr er et varsel om, hvad vi som omtalt side 10 kan vente mere af i fremtiden.

 
 
 
 

Vi har 8 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi