Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Marts 2006

Fri os for mere snak om støtte ... 05
Da elreformen blev aftalt i 1999, var forudsætningen et ”velfungerende” marked. Det har nu syv år senere endnu ikke indfundet sig. Det er ikke kun et problem for vindkraften, men også for elforbrugerne, der stadig ikke har fået en ærlig elregning. De betaler fortsat halvdelen af elregningen bl.a. over skattebilletten og som sundhedsomkostninger. Dvs. som ”skjulte” tilskud til forurenende elproduktion. Miljøministeriet har sat aktuelle tal på danske sundhedsomkostninger m.m. på grund af udslip af svovl, kvælstof og partikler ved elproduktion med kul og gas. Resultaterne bruges ikke i Transport- og energiministeriet, og ministeren savner dem ikke.

Aktuelle nyheder ... 6-13
Det danske hjemmemarked for vindmøller er ved at blive “eksporteret” til vore nabolande, hvor danskere køber danske møller for milliarder. Siemens Wind Power går imod udflagnings-tendensen, udvider i Danmark og genåbner en tidligere LM-vingefabrik. Energiminister Flemming Hansen står fast på sin vindkraftpolitik eller mangel på samme. Havmølleparkerne på Horns Rev og Rødsand producerede i 2005 efter planen. 77% af deltagerne i en meningsmåling i det amt i landet, hvor der står flest vindmøller, vil gerne have flere.

DV i 2005 - økonomisk set ... 14-15
Danmarks Vindmølleforenings regnskabsfører Kirsten Larsen præsenterer DV’s regnskab og budget før årsmødet den 25. marts.

Vintervejr kostede dyrt ... 16-17
Niels Dupont beskriver det isslag, som den 20. januar kostede vindmølleejerne en måneds afregning.

Nyt indeks for vindens energi ... 20-24
Per Nielsen beskriver det nye indeks for vindens energiindhold, det såkaldtes vindindeks, der justerer vindens generelle energiindhold 7,5% ned. Årets første måned blev alligevel vindmæssigt langt ringere end sædvanligt for januar, der normalt er årets vindrigeste måned. Også afregningspriserne for vindproduceret el i januar blev takket være det landsdækkende isslag i januar en uhyggelig, men ifølge meteorologerne, sjælden oplevelse.

Forsidens vinterlandskab indfanget af Jan Vium ved Give.

 
 
 
 

Vi har 12 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi