Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Maj 2005

Politisk troværdighed ... 05
Energiminister Flemming Hansen giver i dette nummer af Naturlig Energi planlæggere og politikere i landets amter et vink med den berømte vognstang. Det er nu, der skal findes placeringer til 350 MW vindkraft på land. Det handler om 150-200 møller. Men det handler efterhånden også om transport- og energiminister Flemming Hansen og miljøminister Connie Hedegaards politiske troværdighed.

Aktuelle nyheder ... 6-19
Energiminister Flemming Hansen vil før sommerferien fremlægge den længe ventede langsigtede energiplan, som ifølge ministeren vil tage højde for vindkraftens samfundsmæssige fordele. Og de bliver mere og mere markante, viser en opdateret Econ-analyse: Nu er skyggeprisen for et ton CO2-fortrængning nede på 94 kr., dvs. væsentligt under regeringens pejlemærke på 120 kr.Havarirapport fra Risø advarer ejere af vindmøller med flap-bremser mod at parkere møllen i bagvind. CO2-afgifter varsler stigende elpriser, vurderer vindmølleejernes energiselskab. Formanden for verdens største vindmøllelaug,Middelgrunden, savner erfarings- opsamling i vindmølleudviklingen. Danmark kunne have tjent 45 mill. kr. ved at bruge overskuds-strøm fra vindmøller til fjernvarme i stedet for at forære strømmen til Norge og Sverige. Konkurrencen mellem Siemens og Vestas skærpes med sideløbende markedsføring af 3,6 MW- og 4,5 MW-møller. For otte år siden hjalp 600 lokale andelshavere Bønnerup Havn til en ny mole ved at leje standpladser til vindmøller på molen; nu er det gode samarbejde endt i konflikt.

Nyt fra Danmarks Vindmølleforening ... 20-25
Jørn Larsen fortæller om de risici, der er forbundet med at købe vindmøller i udlandet. Linette Riis præsenterer DV’s faktasider om vindmøller og elregningen.

Vindproduceret el og afregning i marts ... 26-28
Marts 2005 blev vindmæssigt ringere end normalt med 89% af gennemsnitsmånedens vind mod normalt 124%. De 5.380 vindmøller leverede 600 GWh og dækkede 18,7% af det danske elforbrug, men sikrede 51,2% af Danmarks CO2-reduktion. Markedsprisen for vindmøllernes strøm blev i den forløbne måned mellem 31,70 og 35,70 øre/kWh.

Denne måneds forsidemotiv er indfanget af Kim Kiholm.

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi