Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Oktober 2002

Få indflydelse! ... 5
I snart 25 år har det været et hovedmål for Danmarks Vindmølleforening at sikre de 150.000 familier, der ejer vindmøller eller andele i møller, den indflydelse, som tilkommer hver 20. danske familie, der har sat sparepengene i Folketingets energipolitik. Derfor færdes DV også på de bonede gulve. Men der er nogen, som altid taler med større vægt end en interesseorganisation, nemlig dens medlemmer. Derfor bør DV’s medlemmer møde talstærkt op på vinterens regionsmøder landet over, men ikke mindst på efterårets vindtræf, hvor en række folketingspolitikere deltager bl. a. for at få et indtryk af virkeligheden uden for Christiansborg.

Aktuelle nyheder ... 7-10 & 24
DV-energi har solgt den første vindproducerede el på den nordiske elbørs, Nord Pool, til levering til næste år. Et par elselskaber vil ikke ret gerne svare på, hvor meget reaktiv effekt, de egentlig etablerede for de penge, som de i strid med loven opkrævede til formålet. Vejret spillede med på Jean Michel Jarre-koncerten i Nordjylland. Asbjørn Bjerre vurderer udsigterne for aftagepligt, pristillæg og afregningsregler fra nytår. Henrik Lawaetz orienterer om Energistyrelsens nye stamdata-register for vindmøller.

Opinion ... 12-13
Konventionelle kraftværker sviner med udslip af CO2 og anden forurening, og de overlader prisen til samfundet. Derfor er strøm fra konventionelle kraftværker - på papiret - billigere, end den faktisk er, fastslår Ulrik Stridbæk, Eltra.

For mølleejere ... 14-15
Danmarks Vindmølleforenings direktør Asbjørn Bjerre orienterer om, hvad mølleejerne kan vente omkring afregningsregler, aftagepligt og markedsforhold for vindproduceret el i fremtiden

Vindproduceret el ... 16-17
August sluttede sommeren med 48 % af en gennemsnitsmåneds vindenergi mod ca. 70% normalt i august, og 2002 begynder vindmæssigt at se normal ud.

Vismandsdebatten fortsætter ... 18-23
Debatten om Det økonomiske Råds rapport, der i sommer kaldte vindkraft en samfundsmæssig underskudsforretning, fortsætter i dette nummer. Søren Krohn, Henrik Lund, Frede Hvelplund, Karl Emil Serup og Jan Olesen kigger nærmere på argumenterne bag vismændenes afvisning af den kritik, som fagfolk rejste af rapporten - og Det økonomiske Råd.

Forsiden
Forsidebilledet er taget af Morten Faurby ved Aero-koncerten i Gl.Vraa Enge, hvor den franske multikunstner Jean Michel Jarre hyldede vinden og vindkraften, mens vejret spillede dramatisk med.

 
 
 
 

Vi har 15 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi