Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Marts 2002

Lys forude? ... 5
Dansk elektricitet er billig, bl. a. fordi udbygning med vindmøller har trykket priserne på den nordiske elbørs Nord Pool til glæde for forbrugerne i hele Norden. Ganske vist er vindmøllernes produktion ikke er stor i det samlede billede, men den fortrænger altid den dyreste strøm, som også er den mest forurenende, og medvirker dermed til lavere elpriser, har fagfolk konstateret. Men nu er det - foreløbig - slut, lader det til. Det kan give store elprisstiggninger, men dermed også højere priser for vindproduceret el, hvis den skal afregnes til markedspris i fremtiden.

Aktuelle nyheder ... 7-11
Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen foreslår i det første konkrete udspil fra den nye regering nye stramninger for de 150.000 danske familier, der frem til begyndelsen af 1990’erne satte sparepengene i vindmøller eller i andele i vindmøller. Uanset hvad resten af forligspartierne bag elreformen siger til det, vil de omkring 2.000 ejere af de ældste og mindste af Danmarks godt 6.000 vindmøller fra 1. januar 2003 opleve et nyt markant fald i afregningsprisen En stribe møllelaug undersøger vil rejse millionkrav mod sælgerne af deres vindmøller, som er nægtet godkendelse som "eksisterende" efter 1999-reglerne, fordi sælgerne ikke fik alle tilladelser på plads i tide. Vindmøllesælgere kan se frem til uventede millioner, efter at Højesteret har givet dem medhold i den første endelige dom, som blev et nederlag for den første af 17 mølleejere, der ligesom mange andre har købt mølleanlæg "nøglefærdige" for en uspecificeret tilbudspris.

Danmarks Vindmølleforenings økonomiske resultat i 2001 ... 14-15
Danmarks Vindmølleforenings regnskab for 2001 forelægges før generalforsamlingen på Askov Højskole den 9. marts af Jørn Larsen.

Vindproduceret el ... 16-17
Med 137% af en gennemsnitsmåneds vindindhold mod 142% i gennemsnit i januar set over de sidste godt tyve år begynder året 2002 næsten normalt, rapporterer Mona Klausen Koch, Lene Wind, Bill Canter og Torgny Møller.

Fakta om el-regningen ... 18-20
Denne måneds faktablad fra Danmarks Vindmølleforening er en revideret udgave af "Vindkraften og elregningen".

Debat ... 21-25
Per Lauritsen skriver i dette nummer både om det elsalg, som mange mølleejere, skal til at forberede sig på, og om mulighederne for fremtidens afregningsvilkår for vindproduceret el, der diskuteres politisk for tiden. Jane G. Jensen skriver om vindmøller og selvforsyning. Og Hans Storebø fortsætter den tekniske debatt om olie i vindmøllegear.

Forsiden
Forsidebilledet er fotograferet aaf IB Geertsen.

 
 
 
 

Vi har 12 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi