Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Januar 2002

En ny minister ... 5
Den nye økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen er også energiminister. Han har sat finansminister Thor Pedersens bombastiske udtalelser et par dage efter valget i mere realistisk perspektiv ved at understrege, at indgåede politiske forlig skal respekteres. Samtidig har han appelleret til Socialdemokratiet og dermed lagt op til et fortsat bredt samarbejde i Folketinget om energispørgsmålet. Den opfordring bør ikke afvises. Det samme gælder en række fagfolks enige opfordring til, at det meget omtalte el-overløb kan fjernes let og enkelt ved en politisk beslutning.

Aktuelle nyheder ... 6-10
Konkurrencen på vindmøllemarkedet blev skærpet, da Vestas solgte sin ejerandel i spanske Gamesa Eolica, men måske kun i første omgang. Ejerne af ældre vindmøller ser ud til at blive taberne i de ændringer, som forberedes af den nye regering. CO2-kvoter kan blive et nyt kæmpe-marked for dansk vindkraftindustri. Elværkerne forudser el-overløb og vil nu have mulighed for at standse vindmøller. Elselskaber står bag foreninger for elvarmeforbrugere og naboer til vindmøller.

For mølleejere ... 12-13
Det går i den rigtige retning, og tilliden til NEG Micon er begyndt at komme igen, skriver formanden for fabrikatgruppen, Bent Stubkjær, i en aktuel rapport om de problemer omkring vindmøllerne, som Danmarks Vindmølleforening, DV’s fabrikatgruppe og NEG Micon i fællesskab har bestræbt sig på at få løst.

Opinion og debat ... 18-21
Genindfør begrebet selvforsyning, foreslår Danmarks Vindmølleforenings tidligere formand, Per Lauritsen. Politikerne må fastholdes på et mindstemål af anstændighed og troværdighed, skriver Ole Nielsen.

Fakta om vindkraft ... 22-23
Denne måneds faktasider skildrer vindkraftens betydning for produktion og beskæftigelse i samfundet.

Vindproduceret el ... 24-25
November blev med et energiindhold på 117% næsten det normale for denne måned og samtidig den bedste måned siden marts 2000. Men 2001 er efter 11 måneder stadig det vindmæssigt ringeste år, der er registreret, rapporterer Mona Klausen Koch, Lene Wind, Bill Canter og Torgny Møller.

Forsiden
Forsidebilledet er i denne måned prototypen til Elsams 80 2 MW Vestas-møller på Horns Rev. Prototypen er rejst på fundamentet fra den tidligere Tjæreborg-mølle og skal indtil næste sommer give mulighed for, at Elsam kan indøve service- og driftsrutiner. Offshore-møllen har blandt meget andet øget teknisk overvågning, helikopterplatform til nedfiring af personel, bedre korrosionsbeskyttelse og nødopholdsfaciliteter for servicefolk.

 
 
 
 

Vi har 8 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi