Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
ne_marts2011_forside

Marts 2011

Finansministeriet bestemmer ... 5
Igennem en årrække har Finansministeriet ført sin egen energipolitik ved gennem en metode, som normalt skal sikre, at staten investerer fornuftigt, at lægge gift for Folketingets ønsker om udbredelse af vedvarende energi. Finansministeriet anvender en samfundsmæssig kalkulationsrente på 6%, og så kan det blive urimeligt dyrt at stille f. eks. elforsyningen om fra at brænde kul af frem for at producere strøm på vindmøller. Sverige og Norge bruger da også 4%, og EU-Kommissionen anbefaler 3,5%. Det Økonomiske Råd har valgt 3%. Og Tyskland mener, at 2,2% giver et retvisende billede af renteomkostninger ved store investeringer.

Aktuelle nyheder ... 6-8
Efter tre års ventetid præsenterede regeringen sin klimastrategi. Vestas sætter nu fokus på den service-forretning, som igennem mange år har været mere profitabel end salget af vindmøller. Miljøministeren vil have et testcenter for små vindmøller i Thy. Kommuner finder på nye metoder til at forhindre vindmøller.

Reservedele til ældre møller? ... 10-11
Kan ejerne af møller, der ikke længere produceres, få komponenter og reservedele til deres møller i hele møllens levetid?

Vindmølleforeningen - økonomisk set ... 12-13
Op til årsmødet den 12. marts præsenterer Lars Knudsen i dette nummer 2010-årsregnskabet for Danmarks Vindmølleforening.

Nye tyske af skrivningsregler ... 14-15
De mange danske ejere af tyske møller har fået nye tyske afskrivningsregler til brug ved køb og salg af vindmøller efter 1. januar. 

Er gearet i orden? ... 18-21
Strange Skriver beskriver, hvorfor det er vigtigt at kende helbredstilstanden i sit vindmøllegear.

Vindproduceret el igen forsinket ... 22
I sidste måned fik vi trods IT-problemer hos Energinet.dk råmaterialet til oktober kvartals statistik ud til bearbejdning hos Per Nielsen i EMD, men nu meddeler Energinet.dk, at produktionstallene for januar ikke kommer, før KMD har løst IT- problemerne. Vi håber at bringe produktionstallene for januar og februar i næste nummer. DV’s Linette Riis kan dog som vanligt præsentere afregningspriserne for januar.

Forsiden

Forsidemotivet er i denne måned de fire Nordex-møller på Ebeltoft Færgehavn, indfanget tværs over Ebeltoft Vig af Jørgen Sparre.

 
 
 
 

Vi har 8 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi