Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Naturlig Energi

Oktober 2012

Det klarer vore børn? … 5
Hen over sommeren har klimaforskere berettet om nye rekorder i afsmeltningen af is i Grønland og på Nordpolen. Den politiske opmærksomhed på sagen er ligeledes nedsmeltet. Hos mange politikere og medier virker det som om, at klimaproblemet er gået i glemmebogen i takt med de fortsat dårlige tal for arbejdsløshed og europæisk økonomi. Men det ændrer ikke ved, at det stadig er billigere for samfundet og dermed os alle at gøre noget ved klimaudfordringen nu og ikke i morgen. Det bliver kun dyrere, jo længere vi udskyder omstillingen til et energisystem uden fossile brændsler.

Aktuelle nyheder … 6-10
Den danske forhandler af en britisk husstandsmølle hævder, at hans firma har livsvarigt monopol på opstilling og arbejde på firmaets møller i Danmark, uanset hvor mange gange, de måtte blive købt og solgt, også som brugte møller. Politikernes valg mellem udbud og et fast pristillæg for kystnære møller kan komme til at afgøre, om verdens største møllelaug, ejet 100% af lokalbefolkningen, ser dagens lys i Vestjylland. Negative elpriser kan være på vej igen i takt med, at der rejses nye møller og mølleparker, omend intelligent elforbrug nu udjævner den del af elproduktionen, der svinger med vinden.

Temadag om husstandsmøller … 12-15
Husstandsmøller kan man ofte stole på, men det samme gælder ikke altid deres sælgere, hvis man skal dømme efter de erfaringer, der blev præsenteret på Danmarks Vindmølleforenings årlige temadag for mini- og husstandsmøller i september, hvor mølleejere fortalte de 70 mødedeltagere om deres erfaringer.

Fakta om møllers elproduktion … 18-20
Denne måneds faktasider fortæller, hvorfor klima- og energiminister Martin Lidegaard i den forløbne måned var begejstret: De skildrer 30 års udvikling i vindkraftens bidrag til dansk elforsyning.

Vindproduceret el i august … 24-26
Vindens energiindhold blev i august på 52% og ligger nu efter de første otte måneder 6,5% under årsgennemsnittet. Landets 4.959 møller har de seneste 12 måneder dækket 30,2% af det danske elforbrug, sparet afbrænding af 3,4 mill. tons kul og udledning af 7,9 mill. tons CO2.

Forsiden
Forsidemotivet er indfanget en diset morgen ved Thyborøn Sydhavn, hvor den første kinesiske MW-mølle i september blev gjort klar til opstilling og afprøvning.

 
 
 
 

Vi har 11 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi