Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Februar 2013

Rettidig omhu - NU … 5 & 34
Den 25. december fik vindmølleejerne en ekstra regning på 18 mio. kr. på få timer, da elprisen blev negativ. Kan indpasningen af vindenergien følge med, når mange nye møller både på land, kystnært og i store havmølleparker presser afregningsprisen?

Aktuelle nyheder … 6-13
Efter at elprisen i juledagene ramte minus 1,49 kr./kWh, er der ny risiko for negative afregningspriser for vindmøller. Solcelle-lovændringer truede udbredelsen af husstandsmøller, men Folketinget synes nu at gribe ind. Det er slut med momsregistrering for husstandsmøller. Folk, der vil stille nye møller op og søger VE-lovens 500.000 kr.-garanti, risikerer deres privatøkonomi. ”Man bør kontrollere sin måler”, anbefaler elselskab i anledning af en elregning på 154.000 kr. for 130.000 kWh - hvor det faktiske el-køb var 7.316 kWh. En skotsk undersøgelse konkluderer, at vindmøller ”rådner” og bør erstattes af kulkraft. Strange Skriver beskriver de faktiske produktionstal bag den såkaldt videnskabelige undersøgelse.

For nye mølleejere … 14-16
Man står overfor mange spørgsmål, når man vil være mølleejer. Strange Skriver beskriver valgmulighederne, og hvilke faldgruber, man som møllekøber bør være opmærksom på.

Hvad mener folk om vindkraft … 18-21
Blandt myterne om vindmøller er, at folk ikke bryder sig om dem. Men hvad siger folk selv, hvis man spørger dem?

Årets gang i vindmølleforeningen … 24-32
2012 blev et år med både resultater og udfordringer for Danmarks Vindmølleforening. Formand Kristian Jakobsen skildrer dem i den skriftlige beretning forud for årsmøde og generalforsamling den 6. april.

Vindproduceret el i december … 36-38
Vindens energiindhold blev i december 2012 på 110% og året 2012 endte 4,8% under gennemsnittet. Landets 5.010 møller har de seneste 12 måneder dækket 30,1% af det danske elforbrug, sparet afbrænding af 3,4 mill. tons kul og udledning af 7,9 mill. tons CO2.

Forsiden
Forsidebilledet er taget af Bent Sørensen/Medvind for Dong Energy i Horns Rev 2-mølleparken, der er blandt de vindmøller, som kan reguleres ned, når et lille elforbrug og en stor elproduktion truer afregningsprisen for vindproduceret el (se side 5-7).

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi