Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Maj 2013

Hvide Sande viser vejen … 5
EU-parlamentets afstemning fik i april CO2-kvoteprisen til at falde ned til 2,75 euro. Nærmest det samme skete for tilliden til Europas eneste konkrete bud på, hvordan man både kunne sætte pris på CO2-udledning og sikre princippet om, at forureneren skal betale. Er alt håb så ude herefter? Heldigvis hverken i det virkelige liv eller i resten af verden. Både danske og andre lande er i gang med nationale tiltag til CO2-reduktion, og hvert skridt tæller. Det gør det, når verdens 8. største økonomi, Californien, i sælger CO2-kvoter til den tredobbelte pris af EU's. Men også, når 400 lokale beboere, virksomheder og den lokale erhvervsudviklingsfond i Hvide Sande sammen rejser tre møller, der producerer 45 mill. kWh ren strøm om året, finansierer et nyt havneanlæg og styrker det økonomiske livsgrundlag i et af landets udkantsområder de næste 30 år.

Aktuelle nyheder … 6-9
Fabrikatgruppemøderne på Danmarks Vindmølleforenings årsmøde var debatramme om en række tekniske problemer - og løsninger - af særlig interese for mølleejere: Vinge-wirer på stallregulerede møller bør skiftes, før de knækker, og udskiftningen koster hundredtusinder af kroner. Upræcis krøjning ind i vinden på op til 30 grader på mere end hver anden mølle kan koste op til 5% af produktionen. Kan lovpligtig service og store regninger ødelægge økonomien i husstandsmøller?

DV's årsmøde 2013 … 10-11
Vindmølleprisen 2013 blev tildelt Hvide Sande by og havn for et vindmølleprojekt, som bør danne skole. Og det er er der god grund til, hvis det lokale engagement i vindkraft skal genskabes, mente årsmødetaleren, Søren Hermansen.

DV's generalforsamling 2013 … 12-18
Den mundtlige 2012-beretning blev præsenteret af DV- formand Kristian Jakobsen. Beslutningsreferat fra vindmølleforeningens generalforsamling.

Vindproduceret el i februar men... … 24-26
Vindens energiindhold blev i februar 58%, og det blev den vindmæssigt ringeste februar i ti år. Marts blev bedre, men hvor meget er indtil næste måned en hemmelighed, da statistikken fra elselskaberne, Eneginet.dk og Energistyrelsen for tredje måned i træk ikke nåede frem til trykstart den 29. april.

Forsiden
Forsidebilledets udsigt fra talerstolen er ligesom samtlige øvrige fotos fra årsmøde og generalforsamling i Danmarks Vindmølleforening på Vingstedcentret indfanget af Kim Kiholm.

 
 
 
 

Vi har 9 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi