Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Juni 2013

Dyre og farlige vindmøller? … 5
For dem, som har fulgt vindmølledebatten i en årrække kan det virke, som om modstanden mod vindkraft lever af gamle myter, som blot gentages igen og igen. Men der sker noget i den virkelige verden. Mens hidsige læserbreve, fortsat uden dokumentation, fortæller, at vindmøller er farlige for dyreliv og menneskers helbred, bidrager danske vindmøller til nedsættelse af luftforureningen, forbedring af sundheden og sparer samfundet for import af brændsel. Og de ældre møller, som ikke længere modtager pristillæg, fortsætter med at producere ren, import- og CO2-fri strøm med gevinst for samfundsøkonomien.

Fugle og vindmøller … 6 & 21-23
En mølle-placering, som kunne forudses at øge risikoen for fugle-kollisioner, er tilsyneladende årsag til, at en havørn blev ”kløvet i to”. Rapport fra Skagen og faktasider om vindmøller og dyreliv, herunder den reelle risiko for fugle.

Aktuelle nyheder … 6-14
CO2-indholdet i atmosfæren overskrider nu de 400 ppm, som anses for grænsen, hvis klimaændringerne skal kunne styres. I modsætning til, hvad man kan få indtryk af i aviserne, vil de fleste gerne have flere vindmøller, også i eget nærområde. Ytringsfriheden, som vindkraft-modstandere benytter flittigt på DV-møder, gælder på deres møder ikke for folk, der er uenige. Husstandsmøller på 10-25 kW får reduceret deres strømpris, fordi importører af de mindste møller frygter konkurrence. Brancheforeningen for husstandsmøller er blevet sprængt. Mølle-overskud bliver til til Ipads til alle elever i lokal skole. 30.000 vindkraft-ansatte sikrer over 10% af dansk eksport.

Nyttig viden ved hånden … 17-20
Hvad svarer man, når folk stiller spørgsmål om vindmøller? Det fortæller de fire midtersider om økonomi, gener, sundhed og klima. De kan tages ud af dette nummer og gemmes.

Debat … 24
Hvorfor kører vi i jernkasser, der trækkes af en eksplosionsmotor med en brændbar og giftig vædske i tanken? spørger Erik Grove-Nielsen.

Vindproduceret el i marts men... … 28-30
Vindens energiindhold blev i marts 127% og rettede dermed op på årets svage begyndelse, men tal for næste måned er for 4. gang i træk forsinket. De utålmodige kan læse mere side 7.

Forsiden
Forsidens fredelige sameksistens mellem fugle og vindmøller viser et billede, som en del nok genkender. Motivet er indfanget ved Hemmet af Bent Philbert.

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi