Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

December 2013

KULskyer over europa … 5
Det ser sort ud i EU efter COP19. FN-klimatopmødet i den europæiske kul-hovedstad blev akkompagneret af et kultopmøde i det polske økonomiministerium, inviteret af den polske regering, der deltog aktivt på ministerplan. Så hvis nogen var i tvivl om Polens energi-ambitioner, behøver de ikke at være det længere. EU skyder nye kul- og såmænd også atomkraftværker nu op. Så mølleejere, som spejder mod højere CO2-kvoter i håb om noget, der ligner lige vilkår med de fossile kraftværker, må indtil videre kigge langt efter dem i Europas kulskyer.

Aktuelle nyheder … 6-10
26 af EU’s 28 lande stemte i november for tilbagetrækningen af CO2-kvoter. Elmarkedet svarede med et skuldertræk. Advokatfirma har samlet 50 ejere af Vestas V47-møller og bebuder et masse-søgsmål mod Vestas og forsikringsselskaberne. Vestas havde mindre omsætning men større overskud i årets 3. kvartal, og investorerne tror nu på virksomheden. Britisk investeringsfond har tabt 2,8 mia. kr. på Svendborg Brakes og har solgt virksomheden.

Vindtræf 2013 … 10-13
At EU dagligt betaler 1,2 mia. euro til Rusland og Mellemøsten for energi er det bedste argument for vindkraft, sagde EWEA-direktør Thomas Becker på årets vindtræf. Vingeskaderne kommer, men de kan både repareres og gøre vingerne bedre, end de var, da de kom ud fra fabrikken. Få vindmøller, placeret i højrisiko-områder, står bag de fleste fugledødsfald, og de kan derfor undgås.

Derfor falder produktionen … 14-16
Per Nielsen ser på årsagerne til, at vindmøllers produktion kan falde med tiden, og hvilke møller der er værst ramt.

Historiens vingesus … 22-25
Vi bringer tredje afsnit af føljetonen ”Mænd i Modvind” med beretningen om den moderne vindkraftudvikling i gang. I dette kapitel præsenteres Johannes Juul.

Vindproduceret el i oktober … 28-31
Oktober 2013 blev 20% ringere end normalt i oktober og vindens energiindhold i 2013 landede på 109% af et gennemsnitsår. Landets 5.127 vindmøller har i de sidste 12 måneder dækket 35,8% af det danske elforbrug plus sparet afbrænding af 3,4 mill. tons kul og udledning af 8 mill. tons CO2.

Forsiden
Forsidemotivet er Klaus Albrectsens forslag til et nyt EU-flag - se artiklerne side 5, 6 og 10.

 
 
 
 

Vi har 18 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi