Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Juni 2014

"Middag på godset" … 5
Under overskrifter som ”Middag på godset” har aviser mistolket en vejledning fra Miljøministeriet. Den havde til formål at anbefale folk, der vil stille vindmøller op, at gå i tidlig og seriøs dialog med naboerne til de nye møller, og fortælle hvordan det kunne gøres. Desværre blev det formuleret så kluntet, at det var let for Jyllands-Posten og den såkaldte naboforening at råbe op om forsøg på bestikkelse af naboerne, og det der var værre.

Aktuelle nyheder … 6-14
Valget står mellem vind eller biomasse, hvis Danmark skal være fri for fossile brændsler år 2050, viser ny analyse fra Energistyrelsen. Vestas’ nye ledelse høster frugterne af Ditlev Engels nedskæringer, så nu er strategien atter nyansættelser, genåbning af fabrikker og topprioritering af det kinesiske marked, der kan blive verdens største, men også det mest risikable. 38% får afslag på værditabserstatning, men bor man under 700 meter fra møllen, tilkendes 78% af naboerne erstatning. Hvordan undgås eller udbedres fundaments-skader? Konspirations-teorierne stod i kø ved et ”oplysnings-møde”, hvor debat eller indsigelser ikke var tilladt.

DV's efterårsprogram … 15-19
Danmarks Vindmølleforening møder hvert år tusinder af medlemmer og vindkraftinteresserede ved snesevis af møder landet rundt. I dette nummer præsenteres programmet for efterårets møder om teknik og økonomi, etablering af nye møller, erfadagen for mølleejere, og temadagen om husstandsmøller.

Historiens vingesus … 20-24
I månedens afsnit af føljetonen ”Mænd i Modvind” beretter Ib Konrad Jensen om kapløbet mellem de danske fabrikanter, om Nordtank, der måtte se magtesløs til, da Micon kopierede møllen, og hvordan Bonus undgik konkurs-bølgen, da USAmarkedet kollapsede.

Vindproduceret el i marts og april … 26-29
Statistikken over vindproduceret el omfatter i denne måned både marts og april. Vindens energiindhold er efter fire måneder 135%. Landets 5.176 møller har de sidste 12 måneder dækket knap 40% af det danske elforbrug, sparet afbrænding af 4,2 mill. tons kul og udledning af 9,8 mill. tons CO2.

Forsiden
Kina er nu og de kommende år verdens største vindmøllemarked og installerer dobbelt så meget vedvarende energi som både EU og USA i forhold til BNP. Tegning af Klaus Albrectsen.

 
 
 
 

Vi har 11 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi