Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

December 2014

Brug vind-el fornuftigt … 5
En øget integration af vindmøllestrømmen forbedrer både samfundsøkonomi og mølleejernes afregning. Og landvind er den billigste teknologi til elproduktion - også når vindkraftens integrations- og balanceomkostninger medregnes. Det er de to hovedresultater i den analyse, som Danmarks Vindmølleforening sammen med Vindenergi Danmark har fået udarbejdet hos EA Energianalyse. Det er ikke længere til politisk diskussion, at elproduktion med vindkraft får en hovedrolle i dansk elforsyning de kommende år. Derfor haster det med politiske beslutninger om fornuftig brug af vindproduceret el.

Aktuelle nyheder … 6-13
Årets vindtræf kom langt omkring: Derfor skal 20-årige vindmøller have et ekstra tilsyn. Det kan koste dyrt for samfundet, hvis afgifter ikke ændres, så vind-el kan bruges fornuftigt. Elpriserne kan stige uden at afregningspriserne for vindmøller følger med. Levetids-bonus til vindproduceret el i stedet for tidsbegrænsede etableringstilskud? Canadisk helbredsundersøgelse kommer den danske undersøgelse i forkøbet: Vindmøller gør ikke naboer syge. Energistyrelsen tør ikke længere spå om el-prisen i sin reviderede fremskrivning af udviklingen.

Fra det virkelige liv … 14-16
Driftsleder Ole Elkjær Larsen, Hanstholm Varmeværk, opfordrer til at der skabes en ny afgiftsstruktur, som kan understøtte en øget udnyttelse af vindmøllestrøm i fjernvarmeforsyningen.

Historiens vingesus … 21-26
Efter den bratte afslutning på det amerikanske eventyr, som kostede næsten alle vindmøllefabrikker livet, kom de fleste på benene igen i slutningen af 1980’erne. Og den eneste overlevende, Bonus, fik en ny konkurrent, Nordex, i sin baghave. Taberne blev kreditorerne. Nyt afsnit af føljetonen ”Mænd i Modvind” af Ib Konrad Jensen.

Vindproduceret el for oktober … 28-29
Vindens energiindhold blev i oktober 97%, og året som helhed er nu nede på 96,1%. Landets 5.167 møller har de sidste 12 måneder dækket 39,3% af det danske elforbrug, sparet afbrænding af 4,2 mill. tons kul og hindret udledning af 9,8 mill. tons CO2.

Forsiden
Forsidemotivet er ligesom de øvrige fotos fra novembers vindtræf indfanget af Kim Kiholm på DTU Vindenergi Risø.

 

 
 
 
 

Vi har 4 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi