Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Marts 2015

Velkommen den 21. marts … 5
Datoen er lørdag den 21. marts. Stedet er Vingsted Centret, og anledningen er selvfølgelig årsmødet i Danmarks Vindmølleforening med firmastande, erfa-grupper, vindmølleprisen, tale af miljøministeren, generalforsamling og meget andet. Årsmødet er et naturligt højdepunkt i foreningens arbejde og et vigtigt mødested for medlemmerne. Dagen er tætpakket med arrangementer og tjener som forum for debat og erfaringsudveksling mellem vindkraftinteresserede.

Aktuelle nyheder … 6-10
Den traditionelt profitable service og billigere vindmøller sikrede Vestas et godt 2014-regnskab og skal også sikre virksomheden ”lønsom vækst” i fremtiden. Vestas-direktøren mener, at kvalitetsproblemerne er ovre, men vingeproblemer har afløst gearkasse-poblemerne, advarer Strange Skriver. Apples beslutning om at placere et datacenter til 6,3 mia. kr. ved Viborg er et blåt stempel til vedvarende energi. EU har godkendt afregningen for nye danske husstandsmøller. Billigere el kan forenes med bedre afregningspriser for vindproduceret el, påpeger Elreguleringsudvalget efter to års arbejde.

DV's 2014-regnskab … 12-13
Regnskabsfører Lars Knudsen præsenterer 2014-regnskabet for Danmarks Vindmølleforening.

Fakta om drivhuseffekten … 14-17
Hvad er drivhuseffekten og hvad betyder vindmøller i den sammenhæng? Få svaret på månedens faktasider.

Historiens vingesus … 21-25
I månedens afsnit af føljetonen ”Mænd I Modvind”, fortsætter Ib Konrad Jensen beretningen om kapitalfondenes interesse for - og hensigter med - Bonus, Vestas, Nordtank, Micon og LM midt i 1990’erne.

Vindproduceret el … 26-29
Statistikken over vindproduceret el i december 2014 viser, at 2014 vindmæssigt endte på 100% og dermed blev et gennemsnits- år. Januar 2015 indledte det nye år med et vindindeks på 159%, en smule mere end det gennemsnitlige for denne måned.

Forsiden
Forsiden er en havareret vindmøllevinge på en Vestas 1,75 MW-mølle i Thy, fotograferet af Strange Skriver. Årsagen til havariet kendes endnu ikke, men der har været lynnedslag i vingen, som kan have skabt et overtryk i vingen og fået limen mellem bjælke og skaller til at slippe. Mere om vingeproblemer side 7.

 

 
 
 
 

Vi har 3 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi