Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Januar 2016

Smukke ord i Paris … 5
Ikke uden grund havde FN’s generalsekretær og statslederne de store ord fremme, da de hyldede den første og måske vigtigste aftale om globalt samarbejde, som menneskeheden har stået overfor. COP21 i Paris blev et eksempel på et samarbejde, som alle for blot få år siden ville have anset for usandsynligt. Årsagen til den ændrede holdning, især i de store CO2-udleder-lande USA og Kina, har været frygten for konsekvenserne. Det var bestemt værd at fejre. Men forbeholdene er mange.

Aktuelle nyheder … 6-11
COP21-aftalen udtrykker samtlige landes enighed om behovet for at nedbringe udledningen af drivhusgasser. Men landene er kun forpligtet af egne klimamål, som rummer risiko for dobbelt så stor temperaturstigning som det maksimalt acceptable. Den danske Energistyrelse anbefalede på COP21 en politik, som politikerne ikke vil bruge herhjemme. Og den danske regering blev tildelt en ”pris” for at løbe fra klimamålene. Regeringens klimaråd anbefaler i sin første rapport fortsat og stabil udbygning med vedvarende energi.

For mølleejere … 12
Opdatering eller optimering af ældre møller kan i en krisetid være vejen til bedre driftsøkonomi, mener flere firmaer.

Storm over Danmark … 14-15
Stormen ”Gorm” kostede i begyndelsen af december kun få møller livet men satte fokus på, hvad der kan ske, hvis man ser stort på sikkerhedsmæssig kontrol af mindre møller.

Internationalt … 16
Stanford University har kortlagt 139 landes muligheder for at overgå til 100% vind, vand og sol i 2050.

Debat … 18-21
Knud Søndergaard har en fornemmelse af, at Danmarks Vindmølleforening er for flink ved møder med politikere. Asbjørn Bjerre svarer i debatten om at føje spot til skade.

Vindproduceret el i november … 22-23
Med et energiindhold i vinden på 136% blev november lidt bedre end en normal november, men med store variationer fra landsdel til landsdel. De første 11 måneder af 2015 endte vindmæssigt godt 6% over et gennemsnitsår.

Forsiden
Forsiden er tegnet af Klaus Albrectsen.

 
 
 
 

Vi har 9 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi