Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

April 2016

Den omvendte energikrise … 5
I 1970’erne ramte energikrisen verden i flere bølger, da olien blev brugt som våben, og prisen mangedobledes. I de seneste år er olieprisen faldet dramatisk sammen med andre energipriser, herunder ikke mindst elprisen. Det har udløst, hvad man kunne kalde den omvendte energikrise. Videnskaben og politikerne er enige om problemets årsag og omfang - og om, hvilke løsninger, der må bruges. Med undtagelse af nogle få politikere, der mener, at man skal lade klimaet passe sig selv, dvs. som CO2- udlederne har lyst. Men hvis man ikke deler den religiøse tro på, at ”markedet” klarer alle problemer, står en indlysende mulighed stadig klar herhjemme: Nemlig at korrigere rammerne for det samme marked og ændre de energiafgifter, der favoriserer brændselsformer, som belaster klimaet, og brandskatter ren energi.

Aktuelle nyheder … 6-10 & 18-19
Energi- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt vil se positivt på afgiftsændringer, sagde han på vindmølleforeningens årsmøde. Lave elpriser betyder, at Europas kraftværker kæmper for livet, at atomkraftværker i USA lukkes ned, at atomkraftindustrien har uoverskuelige økonomiske problemer, og at aktier i kulselskaber er blevet nærmest værdiløse.
Herhjemme truer de lave elpriser lokale andelshavere i vindmøller med ruin.
Gear på store vindmøller holder længere end man tidligere frygtede, og gearskift på mindre møller er blevet billigere. Naboer, der bor mindre end 1 km fra nye møller, oplever kun få gener, fortæller de i ny meningsmåling.

Debat … 12-15
Ole Vagn Christensen og Preben Maegaard spørger, om Danmarks Vindmølleforening ønsker lokale konflikter eller lokal opblomstring? Asbjørn Bjerre svarer.

Vindproduceret el stadig forsinket …
Energinet.dk’s arbejde med at klargøre den nye engrosmodel for elforbrugere forsinker fortsat statistikken over vindproduceret el. Energinet.dk regner først med at have vindmøllernes produktionstal for januar, februar og marts klar midt i april. Vi håber at kunne bringe statistikken for årets første tre måneder i maj-bladet.

Forsiden
Forsidemotivet er hentet udfor Københavns Havn af Nikolaj Skovdal Sønder.

 

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi