Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

Juni 2016

Omstilling på pause … 5
For dansk energipolitik blev foråret pludselig til vinter, da regeringen fremlagde en række kortsigtede spareforslag med den klare hensigt at bremse den grønne omstilling. Ingen af forslagene har endnu samlet flertal og er blevet vedtaget, men virkningen kom omgående. Stilstand, afventning – og en stor forundring. Også internationalt. Stop-go situationer har den danske energiverden oplevet flere gange. Det ligner en stop-go uden go. Regeringen taler om ”grøn realisme”: Den vil grøn omstilling - bare smartere og billigere. Denne finansministerielt producerede forklaring tror de næppe selv på. Den sande version er, at det handler om aktuelle besparelser ved at udskyde investeringer. Fuldt bevidst om, at man skubber en regning foran sig til den næste regering og den næste generation.

Aktuelle nyheder … 6-10
Regeringens afgifts- og tilskudsanalyse er udkommet med de første del-rapporter: Afgifterne på energiformer og energiforbrug bør være ens og samme ensartethed bør gælde tilskud til vedvarende energi. Den tværministerielle arbejdsgruppe under ledelse af Skatteministeriet peger desuden på levetids-støtte til landvind som det mest optimale for samfundsøkonomien. Energistyrelsen tror ikke, at elprisen vil stige til fordums højder. Brugtmølle-markedet ved at ende som et skrotmølle-marked. Store vindmøller støjer mest ved 6-8 sekundmeter.

Perspektiv … 12-14
Hvordan kan det egentlig være, at den billigste type kraftværk, man kan bygge, er en landbaseret vindmølle? spørger Henrik Stiesdal i sin kommentar. Svaret har en bankrøver måske givet.

Vindkraft og elregningen … 20-23
Månedens faktasider handler om elregningens sammensætning og viser bl. a., at den måske burde hedde afgifts-regningen, fordi kun 10% af regningen er elpris, mens resten er tariffer, afgifter og moms.

Vindproduceret el i januar kvartal … 26-27
Elselskaberne, Eneginet.dk og Energistyrelsen har nu samlet vindmøllernes produktionstal for hele januar kvartal. Marts sluttede vinterhalvåret med usædvanligt lidt vind, og 2016 indleder det vindsvage sommehalvår med kun 6% mere vind end i et gennemsnitsår.

Forsiden
Forsidemotivet er Klaus Albrectsens kommentar til regeringens aktuelle energipolitiske aktivitet.

 
 
 
 

Vi har 6 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi