Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi
Naturlig Energi som PDF

December 2016

Glædelig jul? … 5
Året 2016 slutter med politisk usikkerhed på tre centrale områder: Energistyrelsen har bebudet fra nytår at ville reducere refusionen af balanceydelsen til vindmøller fra 2,3 til 1,8 øre/kWh. For møller på over 20 år er den for længst fjernet helt. Det føjer spot til skade i en situation, hvor mange mølleejere, som Berlingske har bemærket, kun er ”en reparation fra dødsstødet”. Det er mølleejernes eget problem, mener nogle politikere. Men det kan blive samfundets: 1/3 af alle møller vil om tre-fire år være over 20 år, og den lave afregningspris risikerer at tage livet af Danmarks suverænt billigste energiressource.
PSO’en flyttes fra elregning til finanslov. Det behøver ikke at ramme vindkraften. Hvis man kan stole på en politisk aftale. Endelig haster det med en afklaring omkring de fremtidige økonomiske vilkår for nye vindmøller.

Aktuelle nyheder … 6-10
Danmarks Vindmølleforening opfordrer til at bevare refusionen af balancerings-omkostningerne til over 20-årige vindmøller. EU foreslår at fjerne vindmøllers fortrinsret til elnettet og fortsat støtte til kulproduceret el.
Med et bud på kun 37,2 øre/kWh vinder Vattenfall opførelsen af 600 MW-projektet på Kriegers Flak i Østersøen. Ni af hver ti danskere er for mere vedvarende energi. Concept Wind Service har undersøgt sine kunders tilfredshed.

Vindtræf 2016 med løsninger … 12-15
Årets vindtræf hos Siemens Wind Power bød på en stribe løsninger på udfordringer, som den varierende vindkraft byder på: Henrik Stiesdal præsenterede teknologien, som kan lagre vindproduceret el til vindstille perioder, udnytte eksisterende infrastruktur på kulkraftværker og samtidig holde elnettet stabilt. Poul Erik Morthorst fremlagde beregninger, som viser, at grøn omstilling vil koste 0,5% af det danske bruttonationalprodukt. Og Hans-Åge Nielsen beskrev, hvordan vindkraft, biobrændsler og brint kan løse transportsektorens omstillings-problemer.

Vindproduceret el i oktober … 24-26
I dette nummer bringes statistikken over danske vindmøllers produktion i oktober, som vindmæssigt ganske vist blev som en gennemsnits-oktober, men som peger i retning af, at 2016 kan ende som det vindmæssigt ringeste år i de sidste ti år.

Forsiden
Forsidens Farø Bro-motiv er indfanget af Per Thomsen.

 
 
 
 

Vi har 8 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi