Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

November 2009

Sort på hvidt ... 5
At et massivt fl ertal i den danske befolkning går ind for vindkraft, og at den positive indstilling er størst blandt folk, der har vindmøller i nabolaget og ser dem til daglig, er mildt sagt ingen nyhed. Det har meningsmålinger de sidste tyve år gentaget gang efter gang. Den nyeste meningsmåling, som Megafon har foretaget for Danmarks Vindmølleforening og Vindmølleindustrien, viser noget nyt: Befolkningens øgede bevidsthed om klimaproblemerne de senere år har medført, at 85-91% nu ikke kun ønsker fl ere vindmøller, men også sætter navn på dem, der bør tage de nødvendige beslutninger, nemlig politikerne. Og adressen er både national og lokal. Skulle nogen Christiansborg-politiker - eller kommunalpolitiker forud for det kommende kommunevalg - være i tvivl, foreligger nu vælgernes klare mening sort på hvidt.

Aktuelle nyheder ... 6-13
91% af befolkningen vil have mere vindkraft, og 85% mener, at møllerne gerne må stå i nærområdet. Det viser svarene fra 1.052 deltagere i en meningsmåling, som analyseinstituttet Megafon har foretaget. Vestas’ 3. kvartalsregnskab tog stort set samtlige analytikere og aviser på sengen ved at overgå kvartalsbudgettet, fastholde 2009-budgettet og sætte nye ambitiøse, langsigtede mål. Service på vindmøller i Tyskland er ”ren jungle”, fastslog fagfolk på et møde for ejere og potentielle ejere af vindmøller i udlandet, hvor service- og reparationsspørgsmål blev besvaret. Syv grupper, der arbejder mod nye store vindmøller på land, har stiftet ”Netværk for vindmøller på havet”. Og så har der været demonstration af vind-drevne køretøjer i Vestjylland.

Fakta om el-regningen ... 14-18
Mange myter trives fortsat om, hvor meget vindproduceret el er dyrere end anden elektricitet. Prisen er 2,1 øre kWh og faldende år for år, oplyser denne måneds faktasider om vindkraften og forbrugernes elregning.

Vindproduceret el i september ... 22-24
Med et energiindhold i vinden i september på 98% blev denne måned 15% bedre vindmæssigt end normalt. De 5.059 møller producerede 632 GWh og dækkede dermed 24,1% af månedens danske elforbrug. Møllerne har de sidste 12 måneder sikret 50,6% af den danske CO2- reduktionsforpligtelse.

Forsiden
Forsidebilledet er hentet af Erik Jensen i Sydslesvig, hvor en del af de 800 danskejede vindmøller i udlandet står. Som det fremgår side 10-12 er isslag ikke den eneste risiko, man som dansk mølleejer i Tyskland bør være på vagt overfor.

 
 
 
 

Vi har 10 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi