Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

Januar 2009

Godt nytår? ... 5
Statsminister Anders Fogh Rasmussens gjorde det på Venstres landsmøde klart - og gentog i sin nytårstale - at klimasituationens alvor nu er synlig også for ham. Statsministeren deler nu tilmed holdning med FN’s klimapanel og andre fagfolk, der påpeger, at det koster noget at handle, men at omkostningerne ved intet at gøre er mindst ligeså store. ”Så kan man ligeså godt gøre noget fornuftigt, nemlig at handle!”, mente statsministeren. Om han får ret i tilføjelsen: ”Hvad mennesker har skabt, det kan mennesker udbedre”, er et andet spørgmål. Givet er det, at klokken er ved at falde i slag. Allerede i januar vil det vise sig, om og hvordan regeringen vil sætte ”kød og blod” på statsministerens gentagne hensigtserklæringer.

Aktuelle nyheder ... 6-11
Regeringens spindoktor har været i kreativt jule-humør, hedder det i en skarp DV-kritik af klima- og energiminister Connie Hedegaards præsentation af den nu vedtagne VE-lov. Festen er forbi for de mølleejere, som ville indgå fastpris-aftaler og især for dem, der ikke nåede det, før elpriserne dykkede. Brugte danske vindmøller nedtages og sælges, bl. a. til private i USA. Kort nyt om regeringens vindkraftpolitik, EU-godkendelse af nye afregningsregler, nye mølleprojekter og vindmøllemarkedet.

Debat ... 12
Hans Folke foreslår vind til varmeformål på kraftvarmeværkerne, og Henrik Skotte uddyber de samfundsmæssige muligheder i forslaget.

Fakta om planlægning ... 18-21
Hvor må nye møller opstilles, og hvordan griber man et mølleprojekt an? Danmarks Vindmølleforenings reviderede faktasider om planlægning giver nyttig forbrugervejledning. Kåre Albrechtsen beskriver, hvordan kommunerne kan få hjælp til deres del af arbejdet.

Vindproduceret el i november 2008 ... 22-24
Med et energiindhold i vinden på 133% blev november næsten 20% bedre vindmæssigt end en normal november. De 5.169 vindmøller producerede 761 GWh og dækkede 24% af landets elforbrug. Vindkraften har i den forløbne del af året dermed sikret 55,7% af den årlige danske CO2-reduktionsforpligtelse.

Forside
Forsidebilledet forestiller en af de mere velkendte af de efterhånden mange møller, der fortsat kører, selvom de har passeret de første 30 år, nemlig Tvindmøllen (se side 9-11).

 
 
 
 

Vi har 9 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi