Naturlig Energi er medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
 
NE_punchline
 
Naturlig Energi
Naturlig Energi

December 2008

Behold møllerne (2) ... 5
”Der bliver aldrig revolution i Danmark – det regner for meget” – lyder et gammelt ordsprog. På energiområdet er det en anden sag. Den internationale revolution på energiområdet er allerede begyndt. Selvom det regner, kommer energirevolutionen alligevel her til landet, for i Danmark blæser det nemlig også. For nylig har så forskellige organisationer som Det Internationale Energiagentur (IEA) og Greenpeace begge anvendt udtrykket ”energirevolution” om den forestående nødvendige udvikling på det energipolitiske og teknologiske område. Så der er al mulig grund til at gentage opfordringen fra september til de danskere, der indtil videre har været så heldige at investere i en vindmølle. Pas godt på jeres vindmøller!

Aktuelle nyheder ... 6-10
Da først OECD og Det internationale Energiagentur og EU-Kommissionen havde advaret mod klimaændringerne og fremtidens energisituation, erkendte statsministeren, at han nok havde taget fejl og bebudede endnu en gang omlægning af Danmarks energiforsyning. Det fremsatte forslag til VE-lov høster fortsat massiv kritik. Et folketingsmedlem foreslår gylleramte naboer at forlange samme erstatning, som naboer til nye vindmøller stilles i udsigt. Vestas mærker nu fi nanskrisen og indfører ansættelsesstop, men ingen
ordrer er endnu annulleret, oplyses det i kvartalsregnskabet. Den danske energi- og miljøpolitik kan diskuteres, men helst ikke med miljøminister Troels Lund Poulsen, afslørede en synligt irriteret minister på årets vindtræf.

Hvad betyder de nye servicekrav ... 12-16
Danmarks Vindmølleforenings tekniske konsulent Strange Skriver gennemgik på novembers vindtræf de nye servicekrav til vindmøller og deres konsekvenser for mølleejerne.

Advarsel mod tyske vind-indeks ... 17-19
Danske købere af vindmøller i Tyskland bør være opmærksomme på, at de tyske beregninger over vindens energiindhold, som er afgørende for en mølles produktion, stadig kan byde på ubehagelige overraskelser, advarer Mikkel Rasmussen.

Vindproduceret el i oktober 2008 ... 22-24
Med et energiindhold i vinden på 120% blev oktober væsentligt bedre vindmæssigt end en normal oktober. Dermed producerede de 5.164 vindmøller 687 GWh og dækkede 22,4% af landets elforbrug. Samtidig sikrede vindkraften 55,4% af den danske CO2-reduktionsforpligtelse.

Forsiden
Sidst i november kom det første vintervejr, som på forsiden er indfanget af Erik Jensen.

 
 
 
 

Vi har 13 gæster online

 
 
 
Naturlig Energi
Havvej 32
8420 Knebel
redaktion@naturlig-energi.dk
 
NATURLIG ENERGI på tryk er ophørt, men fås digitalt som medlemsblad for Danmarks Vindmølleforening
– kontakt naturlig-energi@dkvind.dk

Løbende Vindkraftnyheder pr. e-mail fås for 200,- kr. plus moms årligt
bestilles her
eller på
redaktion@naturlig-energi.dk
 
 
 
 
 
Naturlig Energi